Foto av Äpple- och kokospaj från WW ViktVäktarna

Äpple- och kokospaj

16
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
En annorlunda äppelpaj med smak av kokos. Garanterat en ny familjefavorit! Servera med vaniljkvarg istället för vaniljvisp.

Ingredienser

Margarin 80%

75 g

Vetemjöl

1¾ dl

Socker

6 msk

Vaniljsocker

2 tsk

Kokosflingor torkade

1½ dl

Äpple

4 medelstor(t)/medelstora, gröna

Potatismjöl

1 msk

Kvarg vanilj 7,5%

6 msk

Instruktioner

  1. Skär smöret i små bitar. Blanda vetemjöl, hälften av socker, vaniljsocker och kokosflingor. Lägg i smöret och blanda hastigt ihop allt till en grynig och smulig deg, ställ den sedan i kylskåp. Skala och skiva äpplen, lägg dem i en liten ugnssäker form. Pudra på potatismjöl och strö på resterande socker. Fördela smuldegen jämnt över äpplena och grädda mitt i ugnen, 200° i ca 25 min. Servera pajen ljummen tillsammans med vaniljkvarg.