ViktVäktarna - Äpplekaka

Äpplekaka

6
Points®
Total tid
1 tim 5 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Medel
Äpplekaka hör hösten till och i det hav av recept är "svårt att välja" en underdrift. Så mycket goda recept, så lite tid! Men testa detta, för vi lovar att det är gott.

Ingredienser

Lättmargarin 40%

120 g

Socker

1 dl

Vaniljsocker

1 tsk

Ägg

3 st

Citron

1 st

Vetemjöl

3 dl

Bakpulver

2 tsk

Äpple

4 medelstor(t)/medelstora

Kanel

½ tsk

Mjölk 0,5%

2 msk

Mandelspån

3 msk

Florsocker

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda ihop margarin, socker, vaniljsocker och ägg tills det är krämigt. Blanda ner rivet citronskal.
  3. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver och blanda ner i smeten.
  4. Klä en pajform (ca 26 cm) med bakplåtspapper och häll i 2/3 av smeten.
  5. Skiva äpple och blanda med kanel och pressad citron. Lägg över i kakformen ovanpå smeten.
  6. Blanda resterande smet med mjölk och mandel och häll över äpplena. Sätt in i ugn ca 40-45 minuter. Låt svalna och pudra över florsocker.

Anteckning

Det funkar också fint att göra äppelkakan i 12 muffinsformar. Grädda dem då ca 15 minuter.