Foto av Varm asiatisk räksallad med sesam- och limedressing från WW ViktVäktarna

Varm asiatisk räksallad med sesam- och limedressing

8
7
7
SmartPoints per portion
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Snabblagad och vansinnigt god sallad med asiatiska smaker. Sesamstekt ris och nötter blandat med räkor, en massa grönsaker och asiatiska örter. Allt toppat med en smakrik dressing.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Pak choi

2 st

Morot

2 st

Gurka

½ st

Böngroddar

180 g

Basilika

1 kruka(or), thaibasilika

Koriander

1 kruka(or)

Cashewnötter

16 st

Sesamolja

½ msk

Räkor skalade

300 g, (ca 1 kg med skal)

Sesamolja

1½ msk

Lime

2 st

Japansk soja

2 msk

Ingefära

1 bit(ar)

Chili flakes

1 tsk

Sesamfrön

2 tsk

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  2. Strimla pak choy. Tärna morot och gurka och blanda ihop med groddar. Hacka basilika och koriander.
  3. Blanda ihop 1 ½ msk sesamolja med pressad lime och soja. Riv ingefära och blanda ner i dressingen tillsammans med chili flakes och sesamfrön.
  4. Hacka cashewnötter och stek i ½ msk sesamolja tillsammans med ris. Blanda ner räkor och låt dem bli varma. Blanda ihop med grönsaker, basilika, koriander och ringla över dressingen.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!