Asiatisk vegogryta

Asiatisk vegogryta

11
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Testa denna smarriga vegetariska gryta med sojabitar, svamp, paprika och zucchini.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Margarin flytande 80%

1 msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Tomatpuré

1 msk

Champinjoner

250 g

Vegme, bites

300 g

Sambal oelek

½ tsk

Kokosmjölk, lätt

400 g

Grönsaksfond

1 msk

Paprika

1 st, röd

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Böngroddar

150 g

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär purjolök i bitar och fräs i margarin i en gryta. Pressa i vitlök. Blanda i tomatpuré och låt fräsa lite.
  3. Skär champinjoner i bitar och lägg i tillsammans med vegmebitar. Häll i sambal oelek, kokosmjölk och fond. Låt puttra ett par minuter.
  4. Skär paprika i bitar. Skiva zucchini. Lägg ner grönsakerna i grytan och låt bli varma. Smaka av med salt och peppar.