ViktVäktarna - Asiatiska tofutacos med sesamdressing och rostad lök

Asiatiska tofutacos med sesamdressing och rostad lök

11
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Rädd för tofu? Denna rätt kommer råda bot på det, den är vansinnigt god! Små tortillabröd fyllda med chili-, ingefära- och limemarinerad tofu som får stekas riktigt knaprig, avokado, paprika, gurka och en sesam- och chilidressing. Och se till att inte missa den rostade löken, som ger supergod umamismak och härligt krisp!

Ingredienser

Sriracha

½ msk

Sesamolja

1 tsk

Japansk soja

2 msk

Ingefära

1 tsk, torkad

Socker

1 tsk

Lime

½ st

Tofu, fast

400 g

Fraiche 5%

1 dl

Sesamolja

½ msk

Japansk soja

½ msk

Vitlök

½ klyfta(or)

Sriracha

1 tsk

Avokado

1 liten(t)/små

Gurka

½ st

Paprika

1 st, röd

Tortillabröd

8 liten(t)/små

Rostad lök

4 msk

Instruktioner

  1. Blanda ihop sriracha, sesamolja, soja, ingefära och socker till en marinad. Smaka av med pressad lime.
  2. Skiva tofun och pressa ut vätska mellan hushållspapper. Tärna sedan i cm-stora bitar och låt marinera minst en halvtimme, gärna över natten.
  3. Blanda ihop fraiche, sesamolja, soja, pressad vitlök och sriracha till en sås. Smaka av med salt.
  4. Mosa avokado. Kärna ur och tärna gurka och paprika.
  5. Hetta upp en panna och stek tofu tills den fått ordentligt med färg.
  6. Fyll tortillabröden med mosad avokado, tofu, gurka, paprika och toppa med sås och rostad lök.