Foto av Balsamicomarinerad kotlettrad med melonsallad från WW ViktVäktarna

Balsamicomarinerad kotlettrad med melonsallad

5
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
1 tim
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Chili- och balsamicomarinerat kött med fräsch och fruktig melonsallad. En klockren smakkombination - prova så får du se!

Ingredienser

Fläskkotlett, fett bortskuret

600 g, kotlettrad

Balsamvinäger

½ dl

Olivolja

2 tsk

Chilipeppar

½ tsk, färsk, röd, hackad

Persilja

2 msk

Vattenmelon

600 g, alt. cantaloupe

Lök

2 st, röd/röda

Basilika

2 dl, färsk

Salladsost (feta) 10%

40 g

Oliver i saltlag

8 stor(t)/stora, gröna

Sallad

4 dl, roman

Instruktioner

  1. Blanda vinäger, olja, chili och hackad persilja i en plastpåse, lägg i köttet. Låt det marinera minst 1 timme, gärna över natten. Krydda köttet med salt och svartpeppar och bryn det hastigt, lägg det i en ugnssäker form och slå på marinaden. Stek köttet i ugn, 150° ca 50 minuter eller tills innertemperaturen är 65°. Skiva löken tunt och lägg den i isvatten ett par minuter, låt den sedan rinna av. Tärna melonen, strimla salladen, skiva oliverna och smula fetaosten. Blanda samman med lök och basilika. Skiva köttet och servera det med stekskyn. Tips: I detta recept passar alla typer av kött eller fågel.