Bananpannkakor med yoghurt och bär

2
Total tid
20 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Otroligt lättgjorda och glutenfria bananpannkakor! De här fixar du snabbt till som frukost eller brunch. Allra godast blir de med de där trista bruna bananerna som ligger längst ner i fruktkorgen, söta och goda! Just dessa bananpannkakor toppas med yoghurt, björnbär och honung, men givetvis kan du byta ut toppingen mot precis vad du själv gillar.

Ingredienser

Ägg

2 st

Banan

4 st

Salt

1 krm

Margarin flytande 80%

2 tsk

Turkisk yoghurt 3,5%

4 msk

Bär, färska

2 dl

Honung, flytande

2 tsk

Instruktioner

  1. Vispa ägg och blanda med mosad banan i en skål. Tillsätt salt.
  2. Hetta upp lite margarin i en stekpanna på medelvärme. Klicka ut en fjärdedel av blandningen i pannan och sprid ut. Stek 2 minuter eller tills den blir gyllenbrun. Vänd den sedan och stek vidare ytterligare 2 minuter. Upprepa så att du har 4 pannkakor.
  3. Servera pannkakorna toppade med yoghurt, bär och honung.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!