Foto av Biff med bambuskott från WW ViktVäktarna

Biff med bambuskott

13
13
13
SmartPoints per portion
Total tid
55 min
Förberedelse
40 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En hemmalagad variant av den klassiska Kina Restaurang-rätten. Njut!

Ingredienser

Bog/märgpipa, nöt

375 g

Ris, okokt

3½ dl

Bambuskott

225 g

Broccoli

1 stånd

Purjolök

1 bit(ar), ca 10 cm

Morot

1 st

Rapsolja

2 tsk

Sesamolja

2 tsk

Japansk soja

3 msk, kinesisk

Hoisinsås

8 msk

Vitlök

4 klyfta(or), 2 msk finhackad

Ingefära

1 msk, färsk finhackad

Chilipeppar

½ st, röd/röda, 1-3 tsk finhackad

Instruktioner

  1. Skär köttet i strimlor. Blanda samman soja, hoisin, vitlök, ingefära och chili till en marinad. Lägg i köttet och låt det marineras ca 30 minuter. Koka riset. Låt köttet rinna av i en sil och spara marinaden. Hetta upp 1 tsk olja, stek köttet i ca 3-4 minuter, tag ur pannan och ställ åt sidan. Hetta upp 1 tsk olja och stek grönsakerna några minuter, tillsätt sedan kött och marinad. Smaka av med semsamolja, salt och peppar. Låt alltsammans koka ihop någon minut och servera med ris.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!