ViktVäktarna - Biff med bambuskott

Biff med bambuskott

10
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
40 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En smarrig och enkel variant av den klassiska favoriträtten, biff med bambu.

Ingredienser

Innanlår, nöt

400 g

Broccoli

1 stånd

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Ris, okokt

2 dl

Bambuskott

200 g, 1 burk à 410 g

Rapsolja

2 tsk

Vitlök

3 klyfta(or)

Ingefära

1 msk, färsk riven

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Hoisinsås

1 dl

Kinesisk soja

1 msk

Sesamolja

2 tsk

Instruktioner

  1. Strimla kött, skiva purjo och skär morötter i tunna stavar. Skär broccoli i buketter och strimla stammen.
  2. Finhacka vitlök, chili och riv ingefära. Blanda ihop med hoisinsås, soja och sesamolja. Lägg i köttet och låt det marineras ca 30 minuter.
  3. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  4. Låt köttet rinna av i en sil men spara marinaden.
  5. Hetta upp 1 tsk rapsolja i en djup panna eller wokpanna, stek köttet i ca 3 minuter och lägg sedan åt sidan.
  6. Hetta upp 1 tsk rapsolja i samma panna och stek grönsakerna några minuter, tillsätt sedan kött och marinad. Smaka av med salt. Låt alltsammans koka ihop någon minut och servera med riset.