Foto av Blåbärscobbler från WW ViktVäktarna

Blåbärscobbler

14
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Lätt
Använd gärna portionsformar för att göra dessa söta kakor. Smarrigt, lätt och svenskt! Ett recept från Nordiska kokboken.

Ingredienser

Margarin 80%

100 g

Vetemjöl

3 dl

Bakpulver

1 tsk

Socker

½ dl

Blåbär

250 g

Socker

¾ dl

Potatismjöl

1½ msk

Vaniljvisp 12% (ovispad)

2 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda ihop margarin, mjöl, bakpulver och ½ dl socker till en smuldeg. Blanda bären med ¾ socker och potatismjöl. Lägg bären i små ugnsfasta formar (eller en stor) och strö över smuldegen. Grädda kakan gyllenbrun mitt i ugnen i ca 15 min. Vispa vaniljvispen och servera till den ljumna kakan. Tips! Byt ut blåbär till någon av dina andra favoritbär.