Foto av Bondsoppa med kalkonbacon och grönsaker från WW ViktVäktarna

Bondsoppa med kalkonbacon och grönsaker

3
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Bacon ger en unik smak till den här kraftiga grönsakssoppan och kidneybönorna förser dig med en fiberkick. Du känner dig friskare bara av att titta på den!

Ingredienser

Kalkonbacon

200 g

Schalottenlök

1 st

Vitlök

1 klyfta(or)

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Rotselleri

1 bit(ar)

Rapsolja

1 tsk

Krossade tomater

1 förp, à 400 g

Vatten

10 dl

Grönsaksbuljongtärning

3 st, 2-3 st

Vitkål

1 klyfta(or), ca 200 g

Kidneybönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Salt

½ tsk

Vitpeppar

1 krm

Paprikapulver

1 tsk

Persilja

2 msk

Instruktioner

  1. Knaperstek bacon och låt det rinna av på hushållspapper.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skär morötter och rotselleri i bitar. Hetta upp oljan i en gryta och fräs löken mjuk under omrörning. Tillsätt morötter och rotselleri och låt det fräsa ytterligare några minuter.
  3. Häll på krossade tomater, vatten och smula ner buljongtärningarna. Låt det koka upp och sänk värmen. Lägg på ett lock och låt soppan sjuda ca 15 minuter.
  4. Riv vitkål och lägg i grytan. Låt soppan sjuda ytterligare 10 minuter. Tillsätt avrunna kidneybönor mot slutet. Smaka av med salt, peppar och paprikapulver. Strö över hackad persilja och servera med bacon.
  5. Tips! Servera gärna med knäckebröd och färskost med hackad gräslök. För lite mer sting, krydda med lite chiliflakes eller sambal oelek.