Foto av Bönsallad med kräftstjärtar och fetaost från WW ViktVäktarna

Bönsallad med kräftstjärtar och fetaost

6
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Medel
En fräsch och färgglad sallad med bönor och till det en god dressing på feta och yoghurt.

Ingredienser

Ägg

2 st

Sockerärter

2 dl

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Svarta bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Lök

½ st, röd/röda

Salladsost (feta) 10%

60 g

Matlagningsyoghurt 8%

1 dl

Spenat, förvälld/fryst

35 g, ½ påse babyspenat

Kräftstjärtar

3 dl

Citron

½ st

Olivolja

2 tsk

Vitvinsvinäger

2 tsk

Instruktioner

  1. Koka ägg och sockerärter. Skala och hyvla moroten på längden. Skölj bönorna, strimla löken. Mosa fetaosten och blanda med yoghurt, krydda med salt och peppar. Blanda bönor, morot, sockerärter och spenat. Blanda samman olja och vinäger, krydda med salt och peppar. Häll det över salladen. Toppa salladen med fetaoströran, kräftstjärtar, klyftat ägg, lök och citronklyftor.