Böntacos med pico de gallo och rostad chilimajs

Total tid
0:40
Förberedelse
0:20
Tillagningstid
0:20
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Dessa vegetariska tacos måste testas! En kryddig och krämig bönröra med knapriga valnötter serverad i tortillabröd med rostad chilimajs och en frisk, korianderbombad pico de gallo.
Ingredienser
  • Lök
    1 st, gul/gula
  • Rapsolja
    1 tsk
  • Vitlök
    2 klyfta(or)
  • Tomatpuré
    2 msk
  • Tomater, krossade
    1 förp
  • Salt
    1 tsk
  • Spiskummin
    2 tsk
  • Chilipulver
    3 tsk
  • Paprikapulver
    1 msk
  • Oregano
    2 msk
  • Svarta bönor, konserv
    2 burk(ar), avrunnen/avrunnet
  • Valnötter
    40 g
  • Cocktailtomater
    250 g, smakrika
  • Lök
    ½ st, röd/röda, ½-1 rödlök
  • Chilipeppar
    ½ st, röd/röda, ½-1
  • Vitlök
    1 klyfta(or)
  • Lime
    1 st
  • Koriander
    1 kruka(or)
  • Majs
    2 dl
  • Chilipulver
    ½ tsk, efter smak
  • Tortillabröd
    4 medelstor(t)/medelstora
Instruktioner
  1. Skala och hacka lök. Hetta upp olja i en panna och stek löken glansig några minuter.
  2. Pressa ner vitlök och tillsätt tomatpuré, låt fräsa med kort. Tillsätt krossade tomater, salt, spiskummin, chilipulver, paprikapulver och oregano och låt puttra utan lock tills det reducerats till nästan hälften.
  3. Blanda ner sköljda och avrunna bönor och grovt hackade valnötter.
  4. Dela tomater i kvartar. Skala och finhacka lök. Skiva chili tunt. Blanda ihop allt och pressa ner vitlök och lime. Hacka koriander grovt och blanda ner.
  5. Rosta majs i en torr, het panna några minuter. Strö över chilipulver.
  6. Fyll tortillabröd med bönröra, pico de gallo och majs.
Anteckning
Servera med en klick gräddfil, 1 msk har 1 SmartPoints. Gillar du inte koriander blir pico de gallon god även utan den.

Bli medlem idag!

Sök bland 1000-tals recept i vår app!