Böntacos med pico de gallo och rostad chilimajs

6
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Dessa vegetariska tacos måste testas! En kryddig och krämig bönröra med knapriga valnötter serverad i tortillabröd med rostad chilimajs och en frisk, korianderbombad pico de gallo.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Rapsolja

1 tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Tomatpuré

2 msk

Tomater, krossade

1 förp

Salt

1 tsk

Spiskummin

2 tsk

Chilipulver

3 tsk

Paprikapulver

1 msk

Oregano

2 msk

Svarta bönor, konserv

2 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Valnötter

40 g

Cocktailtomater

250 g, smakrika

Lök

½ st, röd/röda, ½-1 rödlök

Chilipeppar

½ st, röd/röda, ½-1

Vitlök

1 klyfta(or)

Lime

1 st

Koriander

1 kruka(or)

Majs

2 dl

Chilipulver

½ tsk, efter smak

Tortillabröd

4 medelstor(t)/medelstora

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök. Hetta upp olja i en panna och stek löken glansig några minuter.
  2. Pressa ner vitlök och tillsätt tomatpuré, låt fräsa med kort. Tillsätt krossade tomater, salt, spiskummin, chilipulver, paprikapulver och oregano och låt puttra utan lock tills det reducerats till nästan hälften.
  3. Blanda ner sköljda och avrunna bönor och grovt hackade valnötter.
  4. Dela tomater i kvartar. Skala och finhacka lök. Skiva chili tunt. Blanda ihop allt och pressa ner vitlök och lime. Hacka koriander grovt och blanda ner.
  5. Rosta majs i en torr, het panna några minuter. Strö över chilipulver.
  6. Fyll tortillabröd med bönröra, pico de gallo och majs.

Anteckning

Servera med en klick gräddfil, 1 msk har 1 SmartPoints. Gillar du inte koriander blir pico de gallon god även utan den.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!