Foto av Borsjtij från WW ViktVäktarna

Borsjtij

3
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En rysk klassiker, rödbetssoppa. En soppa att servera riktigt varm med bitar av rödbeta och gräddfil som tillbehör.

Ingredienser

Rödbetor, färska

5 st

Lök

2 st, gul/gula

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Vitkål

1 klyfta(or)

Margarin flytande 80%

1 msk

Grönsaksbuljong

1 liter

Lagerblad

1 st

Vitvinsvinäger

1 msk

Persilja

2 msk, färsk, hackad

Gräddfil 12%

1 dl

Instruktioner

  1. Ansa och skär alla grönsakerna i fina strimlor - men spara en av rödbetorna.
  2. Smält fettet i en gryta eller kastrull och fräs de strimlade grönsakerna ett par minuter.
  3. Tillsätt buljong, vitpeppar, lagerblad och eventuellt salt. Koka under lock på svag värme ca 30 min.
  4. Råriv den sparade rödbetan direkt ner i soppan 5 min innan servering - soppan får då en mörkröd färg.
  5. Smaksätt med vinäger och strö persilja över. Servera med gräddfil.