ViktVäktarna - Burgare med pulled jackfruit och rotselleripommes

Burgare med pulled jackfruit och rotselleripommes

7
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Äntligen ett fantastiskt bra alternativ till pulled pork för alla som vill äta mer växtbaserat. Pulled jackfruit kokt länge i en ljuvlig sås av krossade tomater, bbq-sås, tabasco, vitlök och en massa goda kryddor smakar precis lika gott oavsett om du är vegetarian eller ej! Till denna grymt goda pulled jackfruitburgare serveras pommes gjorda på rotselleri, också kanske en ny bekantskap för många, men bara såå gott! Detta är en riktig fullträff för helgen alltså.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Rapsolja

2 tsk

Paprikapulver

1½ msk, rökt

Spiskummin

2 tsk

Krossade tomater

1 förp

Vatten

2 dl

BBQ-sås

2 msk

Tabasco

½ tsk, ½-1 tsk

Jackfruit, rå

2 förp, avrunnen/avrunnet

Rotselleri

1000 g

Majsmjöl

2 msk

Olivolja

½ msk

Koriander

1 msk, finhackad

Bladpersilja

1 msk, finhackad

Hamburgerbröd

4 normalstor(t)/normalstora

Sallad

2 dl

Tomat

2 st

Sojayoghurt, naturell 2,3%

1 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skiva lök tunt. Finhacka vitlök.
  3. Värm olja i en panna och fräs lök 5-10 minuter, blanda ner vitlök och kryddor och stek vidare en stund.
  4. Blanda ner krossade tomater, vatten, barbecuesås, tabasco och sköljd och avrunnen jackfruit. Koka upp och låt sjuda under lock 15 minuter. Ta av locket och låt sjuda ytterligare 20 minuter tills såsen reducerats och jackfruiten börjar falla isär. Hjälp till lite med två gafflar.
  5. Skär oskalad rotselleri i stavar, blanda med majsmjöl och olja. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och rosta i ugnen ca 35 minuter. Vänd på dem efter halva tiden. Blanda sedan med koriander och persilja.
  6. Rosta bröden och fyll dem med jackfruit, sallad, tomatskivor och en klick sojayoghurt. Servera med rotselleripommes.

Anteckning

Jackfruit i konservburk hittas i de flesta lite större affärer.