Foto av Burritos i ugn från WW ViktVäktarna

Burritos i ugn

13
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En riktig helgrätt som faller de flesta i smaken. Bönor är ett måste i burritos så skippa inte dem.

Ingredienser

Lök

½ st, gul/gula

Olivolja

½ msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Kalkonfärs 10%

400 g

Vatten

½ dl

Spiskummin

1 tsk

Chilipulver

½ tsk

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Paprika

1 st

Inlagda jalapeños

4 st, efter smak

Lök

½ st, röd/röda

Krossade tomater

1 förp

Vitlök

1 klyfta(or)

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Svarta bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet, à 400g

Tortillabröd

4 stor(t)/stora

Ost riven 17%

1 dl

Koriander

1 knippe(n)

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala och finhacka gul lök och fräs i olja. Pressa i vitlök. Tillsätt färsen och bryn. Häll på vatten, spiskummin och chilipulver. Riv moroten på ett rivjärn och blanda ner. Finhacka paprika och blanda ner. Låt puttra tills vätskan kokat bort. Finhacka jalapeños och blanda ner efter hur starkt du vill ha det, smaka av med salt och peppar.
  2. Skala och finhacka rödlök. Häll krossade tomater i en kastrull. Blanda ner lök och pressa i vitlök. Lägg i buljongtärningen och låt puttra ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Mixa avrunna bönor släta (blir det för tjockt så blanda ut med lite vatten). Krydda med lite salt och peppar. Bred ut bönröran på tortillabröden och lägg färsröran mitt på. Rulla ihop och lägg i en ugnsfast form.
  4. Häll på tomatsås och strö över ost. Gratinera i ugnen ca 10 minuter eller tills de har fått fin färg. Toppa med färsk koriander och servera med sallad.
  5. Tips! Bönor är typiskt mexikanskt så även om du inte brukar använda det, testa, det är supergott. Det går utmärkt att byta ut färsen till annan färs, nöt-, bland-, kyckling- eller sojafärs.