Foto av Cannelloni med rotfrukter från WW ViktVäktarna

Cannelloni med rotfrukter

14
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Det går att köpa torkade cannellonirör. Vi brukar välja att rulla våra egna med hjälp av lasagneplattor, mycket enklare och mindre kladd!

Ingredienser

Nötfärs 10%

400 g

Rapsolja

1 tsk

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Persiljerot

2 st

Lök

1 st, gul/gula

Krossade tomater

2 förp

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Socker

1 tsk

Balsamvinäger

3 msk

Lasagneplattor, färska

200 g

Ost riven 17%

2 dl

Sallad

4 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Bryn färs i oljan och krydda med salt och vitpeppar. Skala och riv morot, persiljerot och lök och blanda ner i färsröran.
  3. Koka upp krossade tomater med buljongtärningen och krydda upp dem med salt, socker, svartpeppar och balsamvinäger.
  4. Fördela köttfärsröran på lasagneplattorna och rulla ihop. Lägg dem i en ugnsfast form och häll tomatsåsen över. Strö över riven ost och gratinera i ca 25 min. Servera med sallad.