Foto av Caponata från WW ViktVäktarna

Caponata

3
3
3
SmartPoints per portion
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Lätt
Caponata är en smakrik grönsaksröra från Sicilien som kan ätas både som huvudrätt eller serverad som tillbehör till pasta eller grillat kött eller fisk.

Ingredienser

Lök

2 st, gul/gula

Aubergine

1 st

Zucchini (squash)

1 st

Stjälkselleri

½ st

Soltorkade tomater i olja, avrunna

½ dl, hackad/hackat

Tomater, krossade

1 förp

Oregano

2 msk, färsk

Timjan

2 msk, färsk

Olivolja

2 msk

Vitlök

2 klyfta(or)

Hönsbuljongtärning

1 st

Honung

2 msk

Äppelcidervinäger

1 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Skala och finhacka lök. Skala och grovtärna aubergine, grovtärna zucchini, selleri och soltorkade tomater.
  3. Lägg alla grönsaker i en ugnsfast form och tillsätt krossade tomater, oregano, timjan, olja, pressad vitlök, smulad buljongtärning, honung och vinäger. Blanda runt allt och salta och peppra ordentligt. Tillaga grönsakerna i ugnen tills de mjuknat. Det tar ca 30-40 minuter.
  4. Höj ugnstemperaturen till 200° och grill sista 10 minuterna så att grönsakerna får ordentligt med färg.

Anteckning

Gillar du kapris är det gott att blanda ner. Testa även att toppa med rostade pinjenötter.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!