Foto av Carpaccio med rostad svamp från WW ViktVäktarna

Carpaccio med rostad svamp

3
3
3
SmartPoints per portion
Total tid
25 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Lövtunna skivor oxfilé med rostade skogschampinjoner och riven parmesan. En härlig förrätt som gärna serveras med sallad.

Ingredienser

Oxfilé

200 g

Pinjenötter

2 msk

Olivolja

2 tsk

Champinjoner

12 st, gärna skogschampinjoner

Parmesanost riven

2 msk, grovt riven

Sallad

2 dl

Instruktioner

  1. Putsa köttet och lägg det i frys över natten, låt det sedan tina en stund innan det skärs upp i lövtunna skivor. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de fått gyllengul färg, lägg dem sedan åt sidan. Skär svampen i tunna klyftor och stek den sakta i oljan, låt det sedan svalna. Lägg upp köttet på tallrikar och toppa med svamp, ost, nötter och sallad. Krydda med nymald svartpeppar och salt. Tips – Prova gärna att bryna köttet hastigt runt om innan det fryses.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!