Chicken korma

Bli medlem idag!
Få tillgång till 1000-tals recept
Sen är det bara att söka bland recepten i appen och på hemsidan.
Välj medlemskap
Total tid:
90min
Förberedelse:
15min
Tillagningstid:
75min
Portioner:
4
Svårighetsgrad:
Medel
Ingredienser
  • 1 st, gul/gula Lök
  • 2 klyfta(or) Vitlök
  • 1 bit(ar) Ingefära, 3 msk riven
  • 600 g Kycklingbröstfilé
  • 2 tsk Rapsolja
  • 1 tsk Kanel
  • 1 msk Koriander
  • 1 tsk Gurkmeja
  • 1 tsk Spiskummin
  • 1/2 tsk Kardemumma, ½-1 tsk
  • 1/2 tsk Cayennepeppar
  • 1 msk Rapsolja
  • 2 dl Matlagningsyoghurt 8%
  • 2 dl Kokosmjölk, lätt
  • 1 st Hönsbuljongtärning
  • 1 msk Mandelmjöl
  • 2 msk, pressad Citron, 1-2 msk
  • 1/2 tsk Salt, ½-1 tsk
  • 2 dl Ris, okokt
  • 1 stånd Broccoli
Instruktioner

Skala och hacka lök. Finhacka vitlök. Skala och riv ingefära.

Skiva kyckling och bryn i olja i en stekpanna.

Blanda ihop alla torra kryddor till kryddpastan i en skål. Häll 1 msk olja i en gryta och tillsätt de torra kryddorna, lök, vitlök och ingefära. Låt fräsa i någon minut.

Blanda ner yoghurt, kokosmjölk, buljongtärning, mandelmjöl, pressad citron och salt. Lägg i den brynta kycklingen och låt sjuda ca 1 timme under lock.

Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

Blanda ner broccolibuketter i kycklinggrytan och låt puttra med några minuter på slutet.

Servera med ris.

Anteckning
Toppa med färsk koriander och servera gärna med en klick yoghurt eller raita.

Bli medlem idag!

Med ViktVäktarnas app har du tillgång till mängder av recept och inspiration!