ViktVäktarna - Chicken korma

Chicken korma

11
Points®
Total tid
1 tim 30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 tim 15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Skäm bort dina gäster med en av Indiens mest älskade festrätter. Chicken korma är en självklar favorit med sin härliga krämighet och milda, men ändå kraftfulla smak. Den tar lite tid att göra, men sköter sig själv största delen av tiden så att du hinner göra annat.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Ingefära

3 msk, riven

Kycklingbröstfilé

600 g

Rapsolja

2 tsk

Koriander

2 tsk

Kanel

1 tsk

Gurkmeja

1 tsk

Spiskummin

1 tsk

Kardemumma

½ tsk, ½-1 tsk

Cayennepeppar

½ tsk

Rapsolja

2 tsk

Matlagningsyoghurt 8%

2 dl

Kokosmjölk, lätt

2 dl

Hönsbuljongtärning

1 st

Mandelmjöl

1 msk

Citron

2 msk, pressad, 1-2 msk

Salt

½ tsk, ½-1 tsk

Ris, okokt

2 dl

Broccoli

1 stånd

Rapsolja

1 tsk

Grekisk yoghurt 0%

2 dl

Koriander

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök. Finhacka vitlök. Skala och riv ingefära.
  2. Skiva kyckling och bryn i 2 tsk olja i en stekpanna.
  3. Blanda ihop alla torra kryddor till kryddpastan i en skål. Häll 2 tsk olja i en gryta och tillsätt de torra kryddorna, lök, vitlök och ingefära. Låt fräsa i någon minut.
  4. Blanda ner yoghurt, kokosmjölk, buljongtärning, mandelmjöl, pressad citron och salt. Lägg i den brynta kycklingen och låt sjuda ca 1 timme under lock. Spä med lite vatten efter behov.
  5. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  6. Skär broccoli i små buketter, skiva stammen tunt.
  7. Hetta upp 1 tsk olja i en panna och stek broccolin tills den fått färg och mjuknat något. Salta.
  8. Servera korman med ris, broccoli och en klick yoghurt. Toppa med koriander.