Chicken korma

Total tid
1:30
Förberedelse
0:15
Tillagningstid
1:15
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Skäm bort dina gäster med en av Indiens mest älskade festrätter. Chicken korma är en självklar favorit med sin härliga krämighet och milda, men ändå kraftfulla smak. Den tar lite tid att göra, men sköter sig själv största delen av tiden så att du hinner göra annat.
Ingredienser
  • Lök
    1 st, gul/gula
  • Vitlök
    2 klyfta(or)
  • Ingefära
    1 bit(ar), 3 msk riven
  • Kycklingbröstfilé
    600 g
  • Rapsolja
    2 tsk
  • Kanel
    1 tsk
  • Koriander
    1 msk
  • Gurkmeja
    1 tsk
  • Spiskummin
    1 tsk
  • Kardemumma
    ½ tsk, ½-1 tsk
  • Cayennepeppar
    ½ tsk
  • Rapsolja
    1 msk
  • Matlagningsyoghurt 8%
    2 dl
  • Kokosmjölk, lätt
    2 dl
  • Hönsbuljongtärning
    1 st
  • Mandelmjöl
    1 msk
  • Citron
    2 msk, pressad, 1-2 msk
  • Salt
    ½ tsk, ½-1 tsk
  • Ris, okokt
    2 dl
  • Broccoli
    1 stånd
Instruktioner
  1. Skala och hacka lök. Finhacka vitlök. Skala och riv ingefära.
  2. Skiva kyckling och bryn i olja i en stekpanna.
  3. Blanda ihop alla torra kryddor till kryddpastan i en skål. Häll 1 msk olja i en gryta och tillsätt de torra kryddorna, lök, vitlök och ingefära. Låt fräsa i någon minut.
  4. Blanda ner yoghurt, kokosmjölk, buljongtärning, mandelmjöl, pressad citron och salt. Lägg i den brynta kycklingen och låt sjuda ca 1 timme under lock.
  5. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  6. Blanda ner broccolibuketter i kycklinggrytan och låt puttra med några minuter på slutet.
  7. Servera med ris.
Anteckning
Toppa med färsk koriander och servera gärna med en klick yoghurt eller raita.

Bli medlem idag!

Sök bland 1000-tals recept i vår app!