Foto av Chicken kung pao från WW ViktVäktarna

Chicken kung pao

10
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En klassiker från sichuanköket i Kina fullproppad med härliga smaker; ingefära, vitlök, jordnötsolja, chili flakes och inte minst sichuanpeppar.

Ingredienser

Kycklinglårfilé

400 g

Vitlök

3 klyfta(or)

Ingefära

½ msk, finhackad

Salladslök

3 st

Jordnötsolja

2 msk

Chili flakes

½ msk

Peppar

2 tsk, sichuanpeppar

Jordnötter osaltade

30 st

Pak choi

4 st

Japansk soja

2 tsk, ljus

Sherry 17%

1 tsk

Potatismjöl

1½ tsk

Vatten

1 msk

Salt

1 tsk

Socker

1 msk

Vitvinsvinäger

1 msk

Japansk soja

2 tsk, ljus

Sesamolja

1 tsk

Hönsbuljongtärning

1 st, smulad

Potatismjöl

1 tsk

Instruktioner

  1. Börja med att blanda ihop marinaden; 2 tsk soja, 1 tsk risvin, 1 ½ tsk potatismjöl, 1 msk vatten och 1 tsk salt i en skål. Blanda sedan ihop såsen; 1 msk socker, 1 msk vitvinsvinäger, 2 tsk soja, 1 tsk sesamolja, 1 smulad kycklingbuljongtärning och 1 tsk potatismjöl i en annan skål. Strimla kycklingen och lägg i marinaden och rör runt. Skala och finhacka vitlök och ingefära. Skär salladslök i ½ cm bitar. Hetta upp en stekpanna eller wok och häll i oljan. Lägg i chili flakes, sichuanpeppar och jordnötter. Stek på hög värme en minut och lägg sedan i kycklingen, vitlök, ingefära och salladslök. Stek ihop allt på hög värme i 2-3 minuter, häll på såsen och rör runt någon minut till. Salta och peppra. Ångkoka pak choien och servera med kycklingen. Tips! För en matigare variant av den här rätten passar såklart ris till.