Foto av Chicken vindaloo från WW ViktVäktarna

Chicken vindaloo

10
9
9
SmartPoints per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Många kryddor samsas för att få fram den rätta smaken på en Vindaloo. På många restauranger är Vindaloo den superstarka rätten som ingen vågar beställa, men i detta recept är hettan nedskruvad för att låta de goda smakerna komma fram.

Ingredienser

Lök

2 st, gul/gula

Cocktailtomater

1 ask(ar)

Chilipeppar

2 st, grön/gröna, heta

Rapsolja

1 msk

Tomater, krossade

1 förp

Vatten

½ dl

Vitlök

2 klyfta(or)

Gurkmeja

½ tsk

Spiskummin

½ tsk

Kanel

½ tsk

Garam masala

½ tsk

Kycklingbröstfilé

600 g

Ris, okokt

2 dl

Matlagningsyoghurt 8%

2 dl

Honung, flytande

1 msk

Koriander

1 kruka(or)

Ruccola

70 g

Instruktioner

  1. Skala och klyfta lök. Klyfta tomat och finhacka chili.
  2. Hetta upp olja i en gryta och fräs löken på medelhög värme tills den börjar få färg. Lägg i cocktailtomater, krossade tomater och vatten. Tillsätt chili, pressad vitlök, gurkmeja, spiskummin, kanel och garam masala. Salta och peppra och låt sjuda en stund.
  3. Skär kyckling i mindre bitar och lägg ner i grytan. Låt sjuda tills den är klar.
  4. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Blanda matlagningsyoghurt med honung.
  5. Toppa grytan med hackad koriander. Servera med ris, honungsyoghurt och ruccola.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!