ViktVäktarna - Chili med blandade bönor

Chili med blandade bönor

5
Points®
Total tid
22 min
Förberedelse
2 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Denna färgglada chili är både snabb och enkel att laga. Den är dessutom perfekt att göra en stor omgång av och frysa in i matlådor.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Paprika

3 st

Rapsolja

2 tsk

Paprikapulver

2 tsk

Chilipulver

1 tsk

Spiskummin

1 tsk

Krossade tomater

1 förp

Vatten

1 dl

Grönsaksbuljongtärning

½ st

Koriander

1 knippe(n)

Bönmix, konserv

2 förp, avrunnen/avrunnet

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skiva paprika.
  3. Värm olja i en gryta och stek paprikan några minuter. Blanda ner paprikapulver, chilipulver och spiskummin och låt steka med hastigt. Blanda ner krossade tomater, vatten och buljongtärning. Låt sjuda ca 10 minuter.
  4. Blanda ner sköljda och avrunna bönor. Låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar. Servera med ris och toppa med koriander.

Anteckning

För en tjockare sås, mixa en liten del av grytan med stavmixer och blanda runt.