ViktVäktarna - Chipspanerade zucchinisnacks med vitlöksdipp

Chipspanerade zucchinisnacks med vitlöksdipp

4
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Lätt
Läckra godbitar gjorda på zucchini panerade i barbecuechips och parmesan, serverade med en syrlig vitlöksdipp.

Ingredienser

Ägg

2 st

Vatten

2 msk

Chips

80 g, med barbecuesmak

Parmesanost

1½ dl

Vetemjöl

½ dl

Zucchini (squash)

3 medelstor(t)/medelstora, små

Turkisk yoghurt 3,5%

2 dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Citron

1 klyfta(or)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Vispa upp äggen och blanda med vatten. Krossa chipsen och blanda med parmesan. Häll upp mjöl på en tallrik.
  3. Dela zucchini i stavar. Doppa dem först i mjöl, sedan ägg och slutligen chips- och ostblandningen.
  4. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugn ca 20 minuter tills de är gyllene.
  5. Blanda ihop yoghurt med pressad vitlök och pressad citronjuice. Servera till zucchinistavarna.