Choklad- och jordnötstryffel

2
Total tid
1 tim 5 min
Förberedelse
0 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
40
Svårighetsgrad
Medel
Oemotstådliga tryfflar som smälter i munnen samtidigt som biscottin ger krispighet. Lite kladdiga att göra men väl värda besväret!

Ingredienser

Choklad mörk

200 g

Jordnötssmör

100 g

Skorpor

100 g, gärna biscotti

Instruktioner

  1. Smält 150 g choklad tillsammans med jordnötssmör i vattenbad. Låt svalna tills krämen stelnat något.
  2. Använd händerna och rulla teskedsstora klickar av smeten till 40 bollar. Lägg bollarna på en bakplåt och ställ i kylen 30 minuter.
  3. Smält under tiden resten av chokladen i en skål över kastrull med sjudande vatten. Ställ åt sidan och låt svalna.
  4. Mixa skorpor i en matberedare så att du får fina smulor.
  5. Ta en liten mängd smält choklad i ena handflatan. Lägg en tryffel i chokladen och rulla mellan handflatorna tills tryffeln är helt täckt. Rulla därefter tryffeln i skorpsmulorna och låt stelna på bakplåten.

Anteckning

Dessa oemotståndliga härligheter kan göras upp till 2 veckor i förväg och förvaras i kylen.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!