Choklad- och jordnötstryffel

Total tid
1:05
Förberedelse
0:00
Tillagningstid
0:35
Portioner
40
Svårighetsgrad
Medel
Oemotstådliga tryfflar som smälter i munnen samtidigt som biscottin ger krispighet. Lite kladdiga att göra men väl värda besväret!
Ingredienser
  • Choklad mörk
    200 g
  • Jordnötssmör
    100 g
  • Skorpor
    100 g, gärna biscotti
Instruktioner
  1. Smält 150 g choklad tillsammans med jordnötssmör i vattenbad. Låt svalna tills krämen stelnat något.
  2. Använd händerna och rulla teskedsstora klickar av smeten till 40 bollar. Lägg bollarna på en bakplåt och ställ i kylen 30 minuter.
  3. Smält under tiden resten av chokladen i en skål över kastrull med sjudande vatten. Ställ åt sidan och låt svalna.
  4. Mixa skorpor i en matberedare så att du får fina smulor.
  5. Ta en liten mängd smält choklad i ena handflatan. Lägg en tryffel i chokladen och rulla mellan handflatorna tills tryffeln är helt täckt. Rulla därefter tryffeln i skorpsmulorna och låt stelna på bakplåten.
Anteckning
Dessa oemotståndliga härligheter kan göras upp till 2 veckor i förväg och förvaras i kylen.

Bli medlem idag!

Sök bland 1000-tals recept i vår app!