Chokladbrownies med butternutpumpa

7
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Medel
Alldeles ljuvliga brownies! Låter det konstigt med pumpa i en kaka? Du måste testa det, pumpan ger dessa brownies både sötma och saftighet.

Ingredienser

Butternutpumpa

300 g

Choklad mörk

100 g

Ägg

4 st

Socker

200 g

Kakao

40 g

Vetemjöl

75 g

Bakpulver

2 tsk

Salt

1 krm, en nypa

Florsocker

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180° (varmluftsugn 160°). Klä en bakform (20x20 cm) med bakplåtspapper.
  2. Skär pumpa i 2 cm stora bitar och lägg i en skål. Häll på lite vatten och täck med plastfolie. Tillaga i mikro på högsta effekt 10-12 minuter tills den mjuknar. Häll av överskottsvattnet.
  3. Grovhacka choklad och blanda ner i den varma pumparöran så att den smälter. Mixa blandningen till en grov puré med en stavmixer. Ställ åt sidan för att svalna.
  4. Vispa ägg och socker pösigt i en skål. Vänd ner kakao, mjöl, bakpulver och salt.
  5. Vänd sedan ner pumparöran och häll smeten i formen. Grädda i ugn 25-30 minuter tills kakan stelnat.
  6. Ta ut och låt kakan svalna i formen minst en timme. Skär i 12 bitar och pudra över florsocker vid servering.

Anteckning

Den intensiva chokladsmaken gör att du kan dela kakan i mindre bitar och ändå stilla chokladsuget.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!