Foto av Citronkrämspaj från WW ViktVäktarna

Citronkrämspaj

8
8
8
SmartPoints per portion
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
10
Svårighetsgrad
Medel
En underbart krämig citronpaj toppad med malen kardemumma.

Ingredienser

Vetemjöl

150 g

Florsocker

30 g

Margarin flytande 80%

100 g

Gräddmjölk 6%

2 dl

Citron

1 st

Ägg

2 st

Socker

90 g

Kardemumma

1 krm

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200° (varmluftsugn 180°). Blanda ihop vetemjöl, florsocker och margarin till en deg. Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel. Ställ in i kylen 20-30 minuter.
  2. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
  3. Sänk ugnstemperaturen till 180° (varmluftsugn till 160°).
  4. Rör ihop mjölk, citronskal, pressad citron, ägg och socker till fyllningen. Häll fyllningen i pajskalet och grädda ytterligare 15 minuter.
  5. Ta ut pajen och låt den svalna. Strö över malen kardemumma innan servering.

Anteckning

Är du inte så förtjust i kardemumma är det gott att toppa med färska bär eller riven mandel istället.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!