Foto av Currysås från WW ViktVäktarna

Currysås

2
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Ett grundrecept på en currysås att servera till exempelvis kyckling eller höna och ris. Våga också laborera med fisk och räkor som ingredienser.

Ingredienser

Vitlök

1 klyfta(or)

Margarin flytande 80%

2 tsk

Curry

2 tsk

Mjölk 0,5%

2½ dl

Majsstärkelse (redning)

1 msk

Grönsaksbuljongtärning

½ st

Oregano

½ tsk

Dragon

½ tsk

Gurkmeja

½ tsk

Örtsalt

1 tsk

Peppar

1 krm

Instruktioner

  1. Smält margarinet, fräs curry och vitlök.
  2. Häll på mjölk och redning, låt puttra en stund och smaksätt med buljongtärning och kryddor.