Foto av Dijontorsk med pressad potatis och gulbetor från WW ViktVäktarna

Dijontorsk med pressad potatis och gulbetor

6
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Ljuvlig fiskrätt med dijon- och kaprisröra! Tillsammans med rotfrukterna får rätten fin färg och smak.

Ingredienser

Potatis

1200 g

Cottage cheese, naturell 1,5%

100 g

Senap (dijon)

1 msk

Kapris

2 msk

Morot

6 medelstor(t)/medelstora, blanda gärna 3 morötter och 3 gulbetor

Rödbetor, färska

3 st, gärna gulbetor

Torsk

600 g

Fiskfond

2 tsk

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen mjuk.
  2. Blanda cottage cheese med senap och kapris, smaka av med salt och peppar. Låt det sedan vila i kylen.
  3. Skala och skiva morötter och gulbetor tunt. Dela fisken i portionsbitar och lägg fisk och rotfrukter i en kastrull, tillsätt fond och slå på vatten så det täcker. Koka upp och låt det sjuda några minuter tills fisken är klar.
  4. Ta upp fisken och lägg den på tallrikar, fördela de kokta rotfrukterna ovanpå. Servera med cottage cheeseröran och pressad potatis.
  5. Tips! Vill du hellre råriva morötter och gulbetor för att servera till går det fint. Cottage cheese är en bra bas för tillbehör till fisk, det går att variera med olika kryddor för olika smakupplevelser.