ViktVäktarna - Dillkyckling med sparris

Dillkyckling med sparris

7
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Denna smakrika kycklinggryta med dill, basilika, fänkålsfrön och vitt vin passar utmärkt till både vardag och fest. Är det primörsäsong är det gott att ha i både späda morötter och haricots verts.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Lök

1 st, gul/gula

Margarin flytande 80%

2 tsk

Ris, okokt

2 dl

Fänkålsfrön

1 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Matlagningsvin, vitt

3 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Sparris

2 knippe(n)

Dill

1 knippe(n)

Basilika

1 kruka(or)

Instruktioner

  1. Skiva kyckling. Skala och finhacka lök. Fräs kyckling och lök i margarin i en gryta ca 10 minuter tills kycklingen fått färg.
  2. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Stöt fänkålsfrön i en mortel. Krossa vitlök och mortla ihop med fänkålen. Blanda ner det i grytan med kyckling och häll på matlagningsvin. Låt det reduceras till nästan hälften och häll sedan på matlagningsgrädde.
  4. Skär sparris i mindre bitar och lägg ner i grytan. Låt puttra ca 5 minuter.
  5. Häll upp ca 1 dl av såsen i en djup skål. Mixa ner dill och basilika i såsen med stavmixer och häll sedan tillbaka i grytan. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera med ris.