ViktVäktarna - Dillsjuden fisk med räkor

Dillsjuden fisk med räkor

6
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En läcker fiskrätt där torsk och räkor får sjuda i en dillsås. Serverad med potatis och sparris. Vardagslyx!

Ingredienser

Potatis

800 g

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Mjölk 0,5%

1½ dl

Dill

1 knippe(n)

Torsk

500 g

Skalade räkor

150 g

Sparris

1 knippe(n)

Margarin flytande 80%

1 tsk

Instruktioner

  1. Koka potatis.
  2. Koka upp matlagningsgrädde och mjölk, klipp eller hacka dill och lägg i, smaka av med salt och peppar.
  3. Skär fisken i bitar och lägg ner i såsen, sjud på svag värme under lock ca 5 minuter. Lägg till sist i räkor och låt bli varma.
  4. Skär bort den träiga delen av sparrisen och stek den i margarin 3-5 minuter. Salta lätt.
  5. Servera fisken med pressad potatis och sparris.