Foto av Dragonlax och örtsås från WW ViktVäktarna

Dragonlax och örtsås

7
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Läcker laxrätt med ljuvlig örtsås! En festlig rätt, som man gärna bjuder sina vänner på.

Ingredienser

Lax

500 g

Kräftstjärtar

2 dl

Vatten

1 liter

Salt

2 tsk

Svartpeppar

10 korn

Purjolök

1 bit(ar)

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Dragon

5 g, 5-6 stjälkar

Dill

1 knippe(n)

Potatis

800 g

Matlagningsyoghurt 8%

2 dl

Majonnäs, lätt 30%

2 msk

Senap

1 msk, fransk honungssenap

Dill

3 msk, hackad

Dragon

1 msk, färsk, hackad

Stenbitsrom (caviar)

50 g

Lime

1 st

Instruktioner

  1. Låt vattnet koka upp med salt och pepparkorn i en traktörpanna. Skär purjolök och morot i bitar, lägg i pannan. Låt lagen koka under lock ca 10 minuter. Lägg i dragon- och dillstjälkar mot slutet av koktiden. Lägg laxen i pannan och låt sjuda under lock 6-10 minuter. Låt kallna i lagen. Skala och koka potatisen. Rör samman yoghurt, majonnäs, senap, dill, dragon, och rom till såsen, spara lite rom till garnering. Smaka av med salt, peppar och limesaft. Låt laxen rinna av och lägg upp på fat. Garnera med kräftstjärtar. Servera med dillrullad potatis, sås, sallad, sparris och limeklyftor.