Foto av Enbär- och svartpeppargravad kotlett från WW ViktVäktarna

Enbär- och svartpeppargravad kotlett

5
Points®
Total tid
1 tim 15 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Genom att grava köttet blir det fantastiskt mört och håller länge i kylen.

Ingredienser

Fläskkotlett, fett bortskuret

500 g, 1 bit hel kotlettrad utan ben

Enbär

2 msk

Salt

2 msk

Socker

2 msk

Svartpeppar

2 tsk, finkrossad

Citron

½ st, rivet skal

Margarin flytande 80%

2 tsk

Instruktioner

  1. Grovkrossa enbär och blanda med salt, socker och svartpeppar. Strö det runt om kotletten och riv över citronskal. Lägg köttet i en plastpåse och sug ur luften. Låt köttet grava minst 1 dygn i kylskåp. Ta köttet ur påsen och torka torrt. Bryn runt om i margarin och efterstek i ugn 110-120° till innertemperaturen är 80-85°. Låt det vila ca 15- 20 min och skiva sedan i tunna skivor. Tips! Servera med höstgrönsaker se seperat recept.