Foto av Enkel fiskgryta från WW ViktVäktarna

Enkel fiskgryta

4
0
0
SmartPoints per portion
Total tid
45 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En mustig fiskgryta är perfekt att servera när du har vänner på besök, men såklart annars också. Alltid en god idé helt enkelt!

Ingredienser

Lök

2 st, röd/röda

Rapsolja

1 tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Tomater, krossade

1 förp

Chili flakes

1 tsk

Timjan

1 tsk

Dragon

1 tsk

Vatten

2 dl

Fiskbuljongtärning

1 st

Lax

300 g, blandade bitar

Torsk

300 g, blandade bitar

Spenat

100 g

Instruktioner

  1. Skala och skiva lök tunt.
  2. Värm olja i en gryta och stek löken ca 10 minuter på medelvärme, häll på en skvätt vatten om den börjar bränna fast. Skala och skiva vitlök tunt och lägg ner i grytan. Låt steka med hastigt.
  3. Blanda ner krossade tomater, chili flakes, timjan, dragon, vatten och buljongtärning. Låt det koka upp och låt sedan sjuda ca 20 minuter under lock.
  4. Blanda ner fisktärningar och låt grytan sjuda ytterligare 5 minuter. Blanda ner spenat och låt den sjunka ihop.

Anteckning

Något typ av bröd är gott till denna gryta. Annars funkar även både potatis och ris till.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!