Foto av Färgglada dippas - Morotsdippa och majsdippa från WW ViktVäktarna

Färgglada dippas - Morotsdippa och majsdippa

2
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Här är två olika dippröror serverade direkt på salladsblad, men såklart går det lika bra att dippa grönsaksstavar i de goda rörorna.

Ingredienser

Morot

3 medelstor(t)/medelstora

Cashewnötter

1 msk

Koriander

10 g, 1 näve färsk

Lime

½ st

Ingefära

¼ tsk

Sallad

150 g, romansallad

Majs

150 g

Cocktailtomater

3 st

Chilipeppar

½ st, röd/röda, 1/2 + garnering

Vitlök

1 klyfta(or)

Rapsolja

1 msk, majsolja

Gräslök

1 msk

Spiskummin

½ tsk

Instruktioner

  1. Morotsdippa; Skala morötter och skär i mindre bitar. Koka dem snabbt i saltat vatten. De ska bara precis börja mjukna. Låt dem svalna. Lägg ner i en mixer tillsammans med nötter och koriander. Riv i skalet från en halv lime och pressa i saften. Lägg i ingefära. Mixa samman till en jämn dippa. Smaka av med salt. Lägg salladsblad på ett fat. Lägg på en klick dippa på bladen. Dekorera med koriander blad. Majsdippa; Lägg alla ingredienserna i en mixer. Mixa till en jämn dippa. Smaka av med salt. Lägg salladsblad på ett fat. Lägg på en klick dippa på bladen. Hacka lite extra röd chili och dekorera med.