Foto av Färgglada dippas - Morotsdippa och majsdippa från WW ViktVäktarna

Färgglada dippas - Morotsdippa och majsdippa

3
2
2
SmartPoints per portion
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Här är två olika dippröror serverade direkt på salladsblad, men såklart går det lika bra att dippa grönsaksstavar i de goda rörorna.

Ingredienser

Morot

3 st

Cashewnötter

1 msk

Koriander

10 g, 1 näve färsk

Lime

½ st

Ingefära

¼ tsk

Sallad

150 g, romansallad

Majs

150 g

Cocktailtomater

3 st

Chilipeppar

½ st, röd/röda, 1/2 + garnering

Vitlök

1 klyfta(or)

Rapsolja

1 msk, majsolja

Gräslök

1 msk

Spiskummin

½ tsk

Instruktioner

  1. Morotsdippa; Skala morötter och skär i mindre bitar. Koka dem snabbt i saltat vatten. De ska bara precis börja mjukna. Låt dem svalna. Lägg ner i en mixer tillsammans med nötter och koriander. Riv i skalet från en halv lime och pressa i saften. Lägg i ingefära. Mixa samman till en jämn dippa. Smaka av med salt. Lägg salladsblad på ett fat. Lägg på en klick dippa på bladen. Dekorera med koriander blad. Majsdippa; Lägg alla ingredienserna i en mixer. Mixa till en jämn dippa. Smaka av med salt. Lägg salladsblad på ett fat. Lägg på en klick dippa på bladen. Hacka lite extra röd chili och dekorera med.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!