Foto av Färs med medelhavsinspiration från WW ViktVäktarna

Färs med medelhavsinspiration

12
Points®
Total tid
1 tim 5 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Köttbullar äter vi gärna och här är rätten med allt i ett. Potatisskivor och grönsaker i botten med en härlig sås ringlad över. Smaskens!

Ingredienser

Nötfärs 10%

500 g

Ägg

1 st

Persilja

1½ dl

Potatis

800 g

Rapsolja

1 tsk

Paprika

1 st

Aubergine

1 medelstor(t)/medelstora

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Lök

1½ st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Krossade tomater

500 g

Socker

1 tsk

Spiskummin

1 tsk

Gurkmeja

1 tsk

Citron

½ st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda samman färs, ägg, salt, peppar och hackad persilja så att färsen blir riktigt grön. Låt röran stå ett litet tag. Den färdiga smeten skall vara fast, rulla köttbullar. Lägg skivad potatis i en smord ugnsform. Krydda med salt och peppar. Sätt in i ugn ca 10 min. Ta ut formen och lägg på skivad lök, grönsaker i mindre bitar. Lägg på köttbullarna. Blanda tomatkross med kryddorna och ringla blandningen emellan. Sätt in i ugnen ca 35 min tills köttbullarna och grönsakerna är färdiga. Pressa citron över och servera.