Foto av Färsbiffar med tapenade från WW ViktVäktarna

Färsbiffar med tapenade

14
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Biffarna smakar gott av tapenade och tillsammans med en god kall yoghurtsås och pasta är det en lättlagad rätt som man gärna gör om och om igen.

Ingredienser

Nötfärs 10%

400 g

Tapenade

2 msk

Tomat

2 st

Basilika

2 msk, färsk, hackad

Olivolja

1 tsk

Pasta kokt (makaroner)

5 dl

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Gurka

1 bit(ar)

Matlagningsyoghurt 8%

2 dl

Vitlök

2 klyfta(or)

Salt

1 tsk

Svartpeppar

1 krm

Instruktioner

  1. Smaksätt färsen med tapenaden, salt och 1 tsk hackad basilika. Forma till 4 biffar, grilla eller stek i en panna. Riv morötter och gurka. Blanda med yoghurt, pressad vitlök och salt. Lägg pastan i en skål. Hacka tomaterna och blanda dem med resten av den hackade basilikan, salt, peppar och olivolja. Rör ner pastan i tomathacket. Servera till biffarna och yoghurt.