Foto av Fasanbröst med rödvinssky och rotsakskaka från WW ViktVäktarna

Fasanbröst med rödvinssky och rotsakskaka

13
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fasan kan vara svårt att få tag på, men finns ofta fryst i välsorterade butiker. Det är väl värt att leta, men receptet fungerar även med kyckling.

Ingredienser

Fasan utan skinn

600 g, fasanbröst

Potatis

300 g

Rapsolja

1 msk

Palsternacka

200 g

Kålrot

100 g

Ägg

1 st

Matlagningsgrädde 15%

3 msk

Mjölk 1,5%

1 dl

Majsstärkelse (redning)

1 msk

Schalottenlök

2 st

Socker

1½ msk

Vin, rött 11%

4 dl

Kalvfond

3 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och skär rotsakerna tunt. Lägg bakplåtspapper i en form. Lägg rotsakerna i formen. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk. Krydda med salt och peppar. Häll det över rotsakerna. Strö över osten. Ställ formen i ett vattenbad mitt i ugnen i ca 30 minuter. Gör rödvinsskyn. Hacka löken fint och bryn det i hälften av oljan. Häll i socker och låt bli lite brunt. Häll på rödvin och kalvfond. Låt sjuda i ca 10 minuter. Sila bort löken och häll tillbaka i kastrullen. Vispa i såsredning och låt koka upp så att skyn tjocknar något. Salta och peppra fasanköttet. Hetta upp resten av oljan i ett stekjärn. Stek köttet klart och låt det vila lite innan servering. Skär gärna filéerna i skivor och servera med rotsakskaka och skysås.