Foto av Fisk med färg från WW ViktVäktarna

Fisk med färg

6
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Morotsjuice i såsen och det blir en färgstark fiskrätt. Ersätt potatis, ris eller pasta med quinoa som är ett frö som innehåller mycket bra protein.

Ingredienser

Quinoa, okokt

½ dl

Hoki

150 g, eller annan vit fisk

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Sockerärter

1 dl

Fiskbuljong

½ dl

Morotsjuice

½ dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

½ dl

Majsstärkelse (redning)

2 tsk

Dill

½ msk

Instruktioner

  1. Tillaga quinoan enl. förp. Krydda fisken med salt och peppar, lägg i en ugnsform med lite vatten. Tillaga i ugn 150° ca 15 minuter, tills fisken är klar. Skala och tärna morötterna, koka dem i lättsaltat vatten ca 10 minuter. Lägg i sockerärterna efter halva tiden. Koka upp buljong, juice och grädde, låt det sjuda ca 2 minuter, under omrörning. Vispa ner redning, smaka av med dill, salt och peppar. Fördela de kokta grönsakerna och såsen över fisken. Servera med quinoa och sallad.