Foto av Fiskbiffar på grönsaksbädd från WW ViktVäktarna

Fiskbiffar på grönsaksbädd

6
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fiskbiffar med smak av dill och persilja serverade på en bädd av krämig savoykål.

Ingredienser

Torsk

600 g

Potatismjöl

2 msk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1 dl

Dill

2 msk, hackad

Bladpersilja

1 msk, hackad

Salladslök

4 st

Olivolja

1 msk

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Savoykål

500 g

Olivolja

1 msk

Vatten

2 dl

Fiskbuljongtärning

1 st

Dill

2 msk, hackad

Citron

1 st

Matvete okokt

2 dl

Bladpersilja

2 msk, hackad

Instruktioner

  1. Lägg fisk i en mixer tillsammans med potatismjöl, matlagningsbas, dill, persilja och salladslök. Mixa ihop till en grov färs. Krydda med salt och peppar.
  2. Forma till biffar och stek i olja. Ta upp biffarna.
  3. Finstrimla purjolök och kål. Bryn i olja. Häll på vatten och lägg i buljongtärning och låt koka så att grönsakerna precis börjar mjukna. Strö över dill och citronskal, lägg på biffarna så att de blir varma.
  4. Koka matvete enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner persilja och servera till fiskbiffarna.