Foto av Fiskgratäng med dill och citron från WW ViktVäktarna

Fiskgratäng med dill och citron

8
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Den här fiskgratängen är både enkel och supergod.

Ingredienser

Torsk

500 g

Cocktailtomater

1 ask(ar)

Purjolök

1 bit(ar)

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Fraiche 5%

1 dl

Dill

2 msk

Chilisås, tomat

1 msk

Citron

½ st, saft

Hummerfond

1 msk

Ost riven 17%

1 dl

Potatis

800 g

Rödkål, färsk

200 g

Salladslök

3 st

Balsamvinäger

2 msk

Olivolja

½ msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skär fisken i mindre bitar och lägg i en form. Krydda med salt och peppar.
  3. Skiva purjolöken och fördela ut runt fisken tillsammans med körsbärstomaterna.
  4. Rör ihop matlagningsbas, fraiche, hackad dill, chilisås, citronsaft och fond. Häll såsen över fisken och avsluta med den rivna osten. Ställ in i ugn ca 20 min.
  5. Koka potatisen.
  6. Strimla rödkål och salladslök. Blanda balsamico med olivolja, smaka av med salt och peppar. Blanda med kål och salladslök.
  7. Servera fiskgratängen med potatis och kålsallad.

Anteckning

Ge din kålsallad extra piff genom att lägga i bitar av apelsin och hackad bladpersilja