Foto av Fiskgratäng med tärnad ostpotatis från WW ViktVäktarna

Fiskgratäng med tärnad ostpotatis

11
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Hemmalagat är bäst och denna fiskgratäng med en sås på majonnäs, kaviar, mjölk och ost är en riktig höjdare.

Ingredienser

Potatis

12 st

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Margarin 80%

1 tsk

Torsk

600 g, eller annan vit fisk

Persilja

1 dl, eller dill

Majonnäs, lätt 30%

4 msk

Kaviar (typ Kalles)

4 msk

Mjölk 0,5%

¾ dl

Ost riven 17%

2 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och dela potatis och morötter i 1 cm stora tärningar. Koka dem nästan mjuka i lättsaltat vatten, ca 5 min. Låt det rinna av. Smörj en ugnsform med margarin. Skär fisken i skivor och lägg i mitten av formen. Lägg potatis och morötter runt om. Krydda med salt och peppar, strö hackad persilja över fisken. Vispa samman majonnäs, kaviar och mjölk och häll det över fisken. Strö osten över potatisen och gratinera i ugn ca 15 minuter.