Foto av Fiskgryta med tomat och saffran från WW ViktVäktarna

Fiskgryta med tomat och saffran

10
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Den här fiskrätten är ljuvlig! Oslagbar smakkombination med fisk, tomat, saffran och vitlök. Måste provlagas!

Ingredienser

Ris, okokt

3 dl

Hoki

400 g

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Lime

1 st, 2 msk pressad saft

Olivolja

2 tsk

Saffran

½ g

Vitlök

1 klyfta(or), 2 tsk hackad

Sambal oelek

2 tsk, 1/2 - 3 tsk

Krossade tomater

4 dl

Kokosmjölk, lätt

2 dl

Fiskfond

2 msk

Skalade räkor

100 g

Instruktioner

  1. Koka riset. Strimla purjolöken och skär fisken i 2*2 cm tärningar, lägg fisken i en skål och strö på en nypa salt, peppar och limesaft. Hetta upp oljan i en rymlig kastrull. Fräs saffran, vitlök, purjolök och sambal i några minuter. Slå i krossad tomat och låt det koka livligt i 5 minuter. Tillsätt kokosmjölk och fond, låt det koka ytterligare några minuter. Lägg i fisken och låt det knappt sjuda i några minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg i räkorna och servera med ris.