ViktVäktarna - Fiskpinnar med panko och parmesan

Fiskpinnar med panko och parmesan

11
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Hemmagjorda fiskpinnar slår de färdigköpta med hästlängder och brukar falla de flesta i familjen i smaken. Med parmesan och panko som panering blir de dessutom både krispigare och godare än om du gör dem med klassiskt ströbröd.

Ingredienser

Torsk

600 g

Ägg

1 st

Panko ströbröd

1½ dl

Parmesanost

1 dl

Citron

1 st

Margarin flytande 80%

1 msk

Potatis

800 g

Margarin flytande 80%

1 tsk

Mjölk 0,5%

1 dl

Matlagningsyoghurt 8%

2 dl

Vitlök

½ klyfta(or)

Dill

2 msk

Citron

½ st

Morot

300 g

Instruktioner

  1. Skala och koka potatis.
  2. Blanda ihop matlagningsyoghurt, pressad vitlök och dill. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Ställ kallt till servering.
  3. Dela torsk i mindre bitar. Vispa upp ägg på en tallrik, vänd fiskbitarna i ägget och därefter i en blandning av panko, riven parmesan och rivet citronskal. Stek i margarin.
  4. Häll av vattnet från potatisen och mosa tillsammans med margarin och mjölk, smaka av med salt och peppar.
  5. Riv morötter grovt.
  6. Servera fiskpinnarna med potatismos, sås och morötter.

Anteckning

Testa att byta både fisk och ost efter smak, t ex lax panerad med västerbottenost, det är också en hit!