Foto av Fläskfilé med lättstekt frukt och ris från WW ViktVäktarna

Fläskfilé med lättstekt frukt och ris

10
10
10
SmartPoints per portion
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
En spännande, fruktig rätt med banan och ananas, som ger god smak åt fläskfilén. Suverän rätt när man vill äta något annorlunda!

Ingredienser

Fläskfilé

125 g

Margarin flytande 80%

1 tsk

Ananas, konserverad i juice

1 skiva(or)

Banan

½ st

Grönpeppar

1 krm, 2-3 korn

Hönsbuljong

1½ dl

Vitvinsvinäger

½ tsk

Japansk soja

½ tsk

Honung, flytande

1 tsk

Ingefära

1 krm, malen

Ris, kokt

1½ dl

Gröna bönor

150 g

Instruktioner

  1. Krydda filén med salt, peppar och malen ingefära. Grilla den på galler i ugn eller grillpanna. Dela ananasen i bitar och skiva bananen. Smält margarinet i en stepanna, stek frukten lite lätt, krydda med krossad grönpeppar. Blanda buljong, vinäger, soja och honung, häll det över frukten. Låt det koka upp. Servera filén med frukt, ris och bönor.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!