Foto av Fläskfilé med ugnsbakade grönsaker från WW ViktVäktarna

Fläskfilé med ugnsbakade grönsaker

8
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En rätt som fungerar lika bra till vardag som till fest. Såsen med smak av rosmarin och ingefära passar helt utmärkt till!

Ingredienser

Sötpotatis okokt

300 g

Morot

3 medelstor(t)/medelstora

Palsternacka

2 medelstor(t)/medelstora

Rödbetor, färska

4 st

Vitlök

3 klyfta(or)

Lök

1 medelstor(t)/medelstora, röd

Rapsolja

1 msk

Rosmarin

10 g

Fläskfilé

600 g

Kvarg naturell 1%

2 dl

Ingefära

½ msk, färskriven

Instruktioner

  1. Skala och dela rotfrukter och lök i mindre bitar/klyftor. Lägg i långpanna, krydda med salt och peppar. Ringla över olja och lägg på några rosmarinkvistar. Krydda fläskfilén och lägg den vid sidan på långpannan. Tillaga i ugn 200° ca 25 minuter. Blanda samman kvarg med ingefära och rosmarin. Smaka av med salt och peppar. Skär upp köttet och servera med rotfrukter och sås.