Foto av Fläskkotlett med kantarellsås från WW ViktVäktarna

Fläskkotlett med kantarellsås

13
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fläskkotlett med en krämig kantarellsås med färskostbas, smaksatt med dragon. En rätt som funkar lika bra till vardag som till fest.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl, vildris

Tomat

4 st

Lök

1 st, gul/gula

Kantareller

300 g

Fläskkotlett, fett bortskuret

600 g

Rapsolja

2 tsk

Vatten

4 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Färskost 11%

150 g

Dragon

1 msk, färsk hackad

Matlagningsyoghurt 8%

1½ dl

Honung, flytande

1 tsk

Vitvinsvinäger

2 msk

Timjan

1 tsk

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär tomater i bitar. Blanda ihop yoghurt, honung, vinäger, timjan, salt och peppar till en dressing.
  3. Hacka lök och halvera kantareller.
  4. Stek fläskkotletter i hälften av oljan, krydda med salt och peppar och ställ undan.
  5. Stek lök och svamp i resterande olja i ca 5 min. Häll på vatten och buljongtärning. Blanda ner färskost och dragon, smaka av med salt och peppar. Lägg ner kotletterna och låt de värmas i såsen.
  6. Häll dressingen över tomaterna och servera till ris och kotletter.

Anteckning

Vill du minska antalet SmartPoints i rätten så kan du utesluta salladsdressingen och då dra av 2 SmartPoints.