Foto av Frästa kikärtor med tabbouleh från WW ViktVäktarna

Frästa kikärtor med tabbouleh

6
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Tabbouleh görs traditionellt med bulgur som bas, men varför inte testa med couscous? Det blir supergott och går dessutom snabbare. Här serveras den med kryddiga kikärtor till. Fräsch och gott!

Ingredienser

Couscous, okokt

1½ dl

Citron

1 st

Olivolja

1 msk

Tomat

3 st

Gurka

½ st

Bladpersilja

3 dl, finhackad

Mynta

2 msk, hackad

Salladslök

4 st

Vitlök

1 klyfta(or)

Lök

½ st, gul/gula

Olivolja

1 msk

Vitlök

2 klyfta(or)

Kikärter, konserv

2 förp, avrunnen/avrunnet

Spiskummin

3 tsk

Chilipulver

1 tsk

Curry

1 tsk

Turkisk yoghurt 3,5%

1½ dl

Instruktioner

  1. Koka couscous i vatten och olja. Smaka av med pressad citron.
  2. Finhacka tomater och gurka, blanda ner bland couscous tillsammans med persilja och mynta. Finstrimla salladslök och pressa i vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  3. Finhacka lök och bryn i olja. Pressa i vitlök. Häll i avrunna kikärtor, spiskummin, chilipulver och curry. Låt fräsa ordentligt.
  4. Servera de varma kikärtorna med tabbouleh och en klick yoghurt.

Anteckning

Couscous blir mjuk när den står och drar i citron, det behövs alltså inget vatten.