Foto av Fyllda bifftomater från WW ViktVäktarna

Fyllda bifftomater

9
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Färs- och vetefyllda tomater gratinerade med ost. Kryddning kan du såklart styra själv efter smak, här har vi valt basilika.

Ingredienser

Tomat

4 st, stora bifftomater

Matvete okokt

1 dl, gärna kamutvete

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Olivolja

1 msk

Kalkonfärs 10%

300 g

Oliver i saltlag

10 stor(t)/stora

Ägg

1 st

Ricotta

3 msk

Basilika

3 msk

Ost riven 17%

2 msk

Sallad

1 dl

Rapsolja

1 msk

Citron

½ st

Solroskärnor

1 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär av locket på tomaterna och gröp ur fruktköttet. Ställ dem upp och ner så att vätskan rinner ut. Koka kamutvetet. Finhacka lök och vitlök och stek i oljan i en stekpanna. Tillsätt färsen och fräs den grynig. Låt färsen svalna något. Hacka oliver grovt. Vispa ägget och blanda ner i färsen tillsammans med oliver, ricotta, basilika och kamutvetet. Krydda med salt och peppar. Fyll tomaterna med färsen. Ställ tomaterna i en ugnsfast form och strö över ost. Tillaga mitt i ugnen i ca 25 minuter. Blanda salladen med olja och pressad citron. Krydda med salt och peppar. Strö över solrosfrön och servera med salladen.