Foto av Glace Au Four från WW ViktVäktarna

Glace Au Four

12
Points®
Total tid
1 tim 25 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
Ugnsbakad dessert med tårtbotten, glass och maräng! Väldigt gott med den lite smälta glassen, gyllene marängen och mjuka tårtbottnen.

Ingredienser

Tårtbotten färdig

1 st

Cointreau

60 ml, 4 msk

Hallon

4 dl

Äggvita

4 st

Citron

2 klyfta(or), 1 tsk saft

Socker

½ dl

Glass 10%

4 dl

Instruktioner

  1. Droppa likören över tårtbotten och lägg på bär. Vispa äggvitorna till vitt fast skum med elvisp. Tillsätt citron och socker lite i taget. Vispa tills det blivit en blank, fast och fin maräng. Skiva glass och lägg över bären. Bred marängsmeten över. Sätt in i ugn, 250° i ett par min. Servera genast.