Foto av Gladaste patén från WW ViktVäktarna

Gladaste patén

1
Points® value
Total tid
2 tim
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 tim 45 min
Portioner
15
Svårighetsgrad
Avancerat
En färgglad paté som passar på buffébordet. Smakar utmärkt till såväl lax, köttbullar som skinka.

Ingredienser

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Schalottenlök

4 st

Margarin flytande 80%

2 msk

Timjan

1 tsk

Ägg

6 st

Champinjoner

400 g

Honung, flytande

1 msk

Spenat, förvälld/fryst

600 g

Vitlök

2 klyfta(or)

Salt

1½ tsk

Peppar

1½ krm

Instruktioner

  1. Morotslager: Skala och skiva morötter och lök. Fräs i 2 tsk margarin. Låt puttra under lock ca 5 minuter. Smaksätt med timjan, salt och peppar.
  2. Svamplager: Skiva och skär svampen, fräs i 2 tsk margarin, smaksätt med honung, salt och peppar. Kör dem till ganska slät konsistens i matberedare.
  3. Spenatlager: Låt spenaten fräsa med hackade vitlöksklyftor i 2 tsk margarin.
  4. När samtliga röror svalnat något, tillsätt 2 lätt uppvispade ägg i varje röra. Klä en avlång form med bakplåtspapper.
  5. Varva rörorna, morot underst och överst, svamp och spenat mellan. Grädda i vattenbad 175 grader ca 1 1/2 timme.